Botulinum Toxin

Gülme, yeme, içme gibi eylemler sonucu mimik kaslarını örten deri üzerindeki kıvrımlar zamanla belirginleşir ve ortaya dinamik çizgiler çıkar. Son derece etkili bir ilaç olarak niteleyebileceğimiz botoks, kaslar ve sinirler arasındaki bağlantıyı durdurarak uygulanan bölgede geçici süreli gerginlik sağlar.

Hangi Bölgelere Botoks Uygulanabilir?

Botoks, yüz bölgesinde en çok göz kenarlarına, kaşların arasına, alına ve ağız çevresine uygulanır. Gerekli görüldüğü takdirde boyuna da uygulama yapılabilir. Bu bölgelerdeki mimik kaslarına ilgili uygulaması yapılarak kas hareketliliğinde kısıtlamaya gidilir ve derinin katlanmasında azalma sağlanabilir. Bu sayede daha pürüzsüz ve genç bir cilde sahip olmak mümkündür.

Aşırı terleme sorunu bulunan kişilerde ter bezleri üzerine uygulan botoks, sinir uçları ile bezler arasındaki iletimi kesintiye uğratarak, aşırı terleme ve koku sorunlarının azaltılmasını sağlar.

Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks, muayenehane şartlarında ve profesyonel ellerde yapılması gereken bir uygulamadır. Hedef kaslara birkaç noktadan ve çok ince iğnelerle enjeksiyon yapılır. Bu işlem fazla bir ağrıya neden olmaz. İşlem sonrasında soğuk uygulanması ağrıyı daha da azaltır.

Botoksun Etki Süresi

Botoks, uygulamayı takiben bir hafta içerisinde etki göstermeye başlar. Etki süresi 3-9 ay olarak ön görülmekle birlikte ortalama olarak 6 aydır. Etki süresinin ardından cilt kötü bir görünüme kavuşmaz. Sadece uygulama öncesindeki haline döner. Tekrarı halinde olumlu sonuç alınır ancak 2 yıl boyunca düzenli kullanımların ardından uzun aralıklarla yapılması önerilir.

Uygulanamayacak Durumlar

Gebe veya emzirme dönemindeki hanımlara, pıhtılaşma sorunu olanlara botoks uygulaması yapılmaz. İnsülin kullanan şeker hastalarına ise yalnızca doktoru gözetiminde uygulanabilir.